Geschiedenis en foto's

Geschiedenis Van Hulst

Sinds 1920 staat de Warmondse familie Van Hulst bekend als echte ondernemers. De grootouders van de huidige eigenaar Peter runde in die tijd ‘Hotel CaféHet Wapen van Warmond’, een rondvaartbedrijf Rederij Van Hulst en later ook Rijwielhandel Van Hulst.

Drie van hun zonen namen deze goedlopende bedrijven over. Zoon Piet nam het fietsenbedrijf over en bouwde dit verder uit tot een bloeiende onderneming. Piet en zijn vrouw Nel kregen drie kinderen, Hans, Mary en Peter. Piet’s oudste zoon Hans ging na zijn schooltijd bij de firma Roest aan de Kempenaerstraat in Oegstgeest aan de slag. Rond 1980 werd hij eigenaar van deze fietsenzaak. Zoon Peter, de huidige eigenaar van Van Hulst fietsen, deelde de passie van zijn vader Piet voor fietsen. Ieder vrij uurtje was hij bij zijn vader in de fietsenzaak te vinden. Samen met zijn beste vriend Pierre restaureerden zij de racefietsen die werden ingeruild, om deze later weer in de winkel te verkopen. Peter en Pierre waren vaak op hun racefiets te vinden, deden samen mee aan wedstrijden en vierden vele vakanties op de fiets.

Peter besloot om van zijn hobby zijn beroep te maken en koos voor een vakopleiding bij de Innovam. Het toen nog verplichte middenstandsdiploma had hij al op zak. Om extra ervaring op te doen is Peter bij Hans Neuteboom in Leiderdorp aan de slag gegaan. Vijf jaar werkte Peter van Hulst hier met heel veel plezier. Toen was het tijd voor een eigen onderneming. Door de vergrijzing in Warmond was het helaas niet haalbaar om de fietsenwinkel van vader Piet over te nemen. Daarom werd gezocht naar een nieuwe locatie. In de nieuwe woonwijk en het nieuwe winkelcentrum Stevenbloem in Leiden besloten Peter en Karin samen Van Hulst Fietsen te vestigen.

Peter en broer Hans werkten die tijd veel samen op het gebied van inkoop. Toen Hans in 2000 genoodzaakt was om met zijn bedrijf te stoppen besloten Peter en Karin de winkel aan de Kempenaerstraat in Oegstgeest over te nemen. In 2006 verhuisde het bedrijf naar een groter pand aan de Geversstraat. Met de komst van Pierre in het bedrijf werd in 2009 Fietsplus van der Meer in Oegstgeest overgenomen.

De liefde voor fietsen en brommers zit ook bij Tim van Hulst, de zoon van Karin en Peter, in het bloed. Sinds enkele jaren werkt hij met veel plezier in de vestigingen in Oegstgeest. Met tien man personeel was versterking in de leiding gewenst en trad jeugdvriend en fietsmaat Pierre Sikking toe tot het familiebedrijf. In 2011 zijn Tim en Pierre tevens mede-eigenaren geworden.
De winkels van Bike Totaal Van Hulst in winkelcentrum Stevensbloem, winkelcentrum Lange Voort, winkelgebied Kempeneaerstraat en winkel Kerklaan in Sassenheim (sinds april 2015) zijn met al deze stappen klaar voor de toekomst!

Onze winkels

Fietsenwinkels in Leiden, Oegstgeest en Sassenheim

Ons enthousiaste teams in LeidenOegstgeest en Sassenheim adviseren u graag bij het vinden van de juiste fiets, e-bike, scooter en bijbehorende accessoires. Elke winkel heeft een eigen assortiment, hierdoor heeft u een nog uitgebreidere keuze. Voor de service en reparaties van uw aankopen kunt u bij iedere Van Hulst werkplaats terecht. Kiest u voor de locatie vlakbij uw huis, uw werk of bij de supermarkt? U bent altijd welkom bij Bike Totaal Van Hulst.

Op de hoogte blijven van nieuws, aanbiedingen en tips?

Inschrijven voor nieuwsbrief
Sluiten Inloggen